In momentul in care se monteaza o pompa submersibila se monteaza si un adaptor rapid put pentru pompa submersibila. El are un loc bine definit in schema de montaj care trebuie respectat intru totul.

Unde se monteaza un adaptor rapid put pentru pompa submersibila?

In momentul in care se monteaza o pompa submersibila, se are in vedere o anumita succesiune a pasilor ce trebuiesc facuti. De aceea, un adaptor rapid put pentru pompa submersibila se pune intr-un anumit loc. Care este locul unde se monteaza un adaptor rapid put pentru pompa submersibila?

Intai, in put se introduce pompa submersibila, deasupra ei vine un dispozitiv care o ajuta sa ramana centrata, sa ramana pe mijloc, denumit centralizator, din care ies tevile.

Pe teava de refulare se monteaza si adaptorul rapid put pentru pompa submersibila, iar apoi urmeaza sfoara cu care este ancorata, prinsa pompa. Practic, adaptor rapid pentru pompa, se monteaza pe teava de refulare.

Carui tip de pompa i se potriveste un adaptor rapid put pentru pompa submersibila?

Un adaptor rapid put pentru pompa submersibila se potriveste oricarui model de pompa submersibila. Pentru ca se monteaza pe teava de refulare, aceasta nu are o problema cu vreun model de pompa. Se poate folosi in cazul oricarei pompe submersibile. De asemenea, se poate pune pe orice dimensiune de teava de refulare.

Cum alegem o pompa submersibila?

In linii mari, pentru a alege pompa submersibila de care avem  nevoie trebuie sa stim necesarul de apa al gospodariei, adancimea si dimaterul putului si distanta pana la care trebuie ea sa impinga apa. Neavand nicio problema cu montarea unui adaptor rapid put pentru pompa submersibila, alegerea pompei se face strict legat de celelalte criterii.

Pentru a stabili necesarul de apa al gospodariei trebuie sa calculam cati consumatori avem. Se pun bateriile din bai, bucatarie, vasul de toaleta, masina de spalat vase, masina de spalat rufe si daca sunt consumatori externi, se aduna si aceea (furtun pentru gazon sau gradina, fantana arteziana etc). Fiecare consumator este trecut in medie cu un consum de cca 10 litri pe minut.

O astfel de gospodarie poate ajunge la un necesar de 3 pana la 3,5 metri cubi pe ora. In functie de aceasta nevoie se alege o pompa submersibila pentru care se va monta si un adaptor rapid put pentru pompa submersibila.

Apoi, in functie de dimensiunea putului si distanta pana la luciul apei (adica distanta masurata de la marginea putului pana la apa) se stabileste cu exactitate ce fel de pompa submersibila este necesara.

Orice pompa submersibila este bine sa fie pusa in functiune de personalul autorizat sau de catre un instalator profesionist astfel incat toate racordurile si legaturile sa fie bine facute si izolate, sa respecte standardele.

De asemenea, punerea in functiune si setarea parametrilor de catre un profesionist, va duce la o durata de viata mai lunga, la service rar sau foarte rar si la un consum de resurse foarte mic, precum cel de energie electrica. Toate acestea vor face ca pompa submersibila sa dea randament maxim si un confort crescut la vietii.

Leave a Reply