Potrivit autoritatii de reglementare americana, SEC, decizia pentru Bitcoin ETF pe care a propus-o compania Direxion va fi amanata pana in luna septembrie, respectiv data de 21 a acesteia. Este necesar timp pentru a analiza oportunitatea propusa.

De altfel, dupa cum spune comisia, desemnarea acestei perioade de timp este necesara pentru emiterea unui ordin de aprobare, respectiv de dezaprobare cu privire la modificarea pe care o propune aceasta regula.

Solicitarea a fost depusa in luna ianuarie de catre SEC. Aceasta este dedicata companiilor VanEck si Raffety Assets Management si are in vedere retragerea propunerilor de ETF ce au fost adresate comisiei. Motivatia este reprezentata de lipsa lichiditatii, dar si a volatilitatii produsului.

Dintre numeroasele stiri cripto care au starnit atentia pasionatilor de monede virutale si tot de tine de acestea, cea cu privire la Bitcoin ETF a captat interestul deplin al acestora. Se pare ca si o alta companie, cunoscuta sub denumirea de Bitwise a inaintat o cerere prin care dorea aprobarea unui ETF ce are la baza un numar de 10 criptomonede. Denumirea consacrata a acestuia a devenit HOLD 10 Cryptocurrency Index.

In comparatie cu celelalte produse aduse in atentie anterior, respectiv cele care aveau la baza strict Bitcoin-ul, compania mentionata a luat decizia de a baza ETF-ul pe indexul ce vizeaza un procent de 80% din piata monedelor virtuale.

Piata criptomonedelor si decizii in asteptare

Nerabdarea este caracteristica specifica pietei criptomondelor, mai ales cand vine vorba despre raspunsul ce vizeaza decizia ce o va lua SEC referitor la ETF-urile crypto. In orice caz, reiese asta si din cele 250 comentarii ce au fost postate pe site-ul comisiei, respectiv in sectiunea CBOE/SolidX.

La ce se refera propunerea pentru Bitcoin ETF?

Aceasta este cunoscuta sub denumirea de VanEck SolidX Bitcoin Trust si a fost depusa in data de 26 iunie. Are la baza preturile specifice seriviciilor OTC, ceea ce le diferentiaza de cele ale platformelor de tip exchange.

Mai mult decat atat, SolidX vizeaza si servicii de sigurari pentru cei care au investit in Bitcoin si pierd din acesta in cadrul trustului. Este o modalitate de a solutiona cel putin una dintre problemele pe care SEC le-a semnalat vis a vis de celelalte propuneri din trecut referitoare la ETF.

In orice caz, potrivit diverselor stiri cripto ce au in vizor acest subiect, piata monedelor virtuale spera ca decizia pe care o va lua SEC  sa fie una pozitiva. Considera ca aceasta ar putea reprezenta un excelent instrument investitional. Cei mai multi dintre specialisti considera ca sunt sanse uriase ca propunerea CBOE sa primeasca aprobarea mult asteptata.

Cu toate acestea, nu mai ramane decat sa asteptam pentru a vedea care va fi verdictul final. Autoritatea de reglementare este cea care trebuie sa ia decizia cu privire la acest subiect, iar aceasta ar putea la fel de bine sa solicite amanarea ei. Ar fi acelasi lucru care s-a petrecut si in ceea ce priveste chestiunea ce vizeaza Direxion.

Daca aceasta stire cu privire la criptomonede ti-a captat atentia si doresti sa fii in tema cu tot ce se petrece in lumea cripto, mentine-te informat, citind stiri cripto proaspete pe criptomonitor.ro.

Leave a Reply