Bag seamă că cel mai căutat teatru din Bucureşti este Teatrul de Comedie. Ca să-ţi procuri un bilet la orice spectacol jucat la ei, trebuie să ai mare noroc.

Programul reprezentaţiilor pentru săptămâna următoare este afişat mereu marţea “după ora 18″. Acest DUPĂ poate să însemne şi 22, nu? Cam aşa se întâmplă de regulă …

Buun … se afişează programul. Acum, ca să achiziţionezi bilete ai două variante … Fie te duci la casa de bilete de la ora 12, miercurea, fie … mai nou, îţi “cumperi” biletul on-line.

Chestia cu casa de bilete cam pică, deoarece nu toţi putem să facem de planton în faţa teatrului, ca la miezul zilei să fii printre primii care au acces la mult căutatele bilete … Pentru că unii dintre noi mai şi muncim şi nu putem să ne facem timp atât de uşor …

Dacă te duci să cumperi bilete pe la ora 16 – 17, rişti să nu mai apuci decât “praful de pe toba mare” … aşa că varianta cu achiziţionarea on-line pare cea mai convenabilă, din moment ce rezervarea telefonică nu mai este posibilă.

Acum vine partea interesantă 🙂 La ora 12 se pun în vânzare biletele pe site. Trecem peste faptul că nu există un sistem unitar de vânzare, astfel încât cei care cumpără pe Internet să aibă aceleaşi şanse cu cei de la ghişeu … Dar mă întreb, cum mama naibii de se epuizează biletele astea cu viteza luminii 🙂 La ora 12:15 nu mai era nimic disponibil la Revizorul şi la Avarul îndrăgostit, cele mai căutate spectacole. Într-un sfert de oră se epuizează toate biletele alocate pe online.

Mă uit pe datele furnizate de Trafic (nu sunt prea credibile … dar totuşi, orientativ) şi văd că au fost cam 150 unici în intervalul orar 12 – 13 … Câte bilete au luat fiecare dintre aceşti indivizi, de s-a gătat stocul în 15 minute?

Şi după ce că e o mare tevatură cu achiziţionarea biletelor … onorarea reprezentaţiilor a devenit o loterie. Spre exemplu, săptămâna aceasta, spectacolu Poker de sâmbătă a fost suspendat din “motive tehnice”, iar “..escu” de duminică a fost înlocuit cu “Avarul îndrăgostit”, pe motivul că unul dintre actori s-a îmbolnăvit.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Îi doresc multă sănătate persoanei care s-a îmbolnăvit, însă prea se strâng chestiile astea … Şi anul trecut în decembrie s-a mai întâmplat ceva similar …

În toată nebunia asta, mie mi-a venit o idee: “Dacă tot există o cerere extraordinară pentru bilete la Revizorul, iar teatrul nu impune o limită la achiziţionare, cum ar fi să fac şi eu un business din asta. Iau în fiecare săptămână câte 100 bilete şi le revând cu un adaos de 10%. Totul pe factură, la vedere.” Ar însemna o cifră de afaceri săptămânală de aproximativ 1600 lei. O fi bine?

Leave a Reply