În februarie 2018, au fost la nivelul întregii ţări s-au tranzacționat aproximativ 50.756 de imobile. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în a doua lună a acestui an este cu 2.189 mai mare faţă de luna februarie 2017.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în Bucureşti – 7.310, Cluj – 3.459 şi Timiş – 3.169. Judeţele în care s-au înregistrat cele mai puţine imobile ă sunt Sălaj – 384, Gorj – 380 şi Covasna – 332.

Numărul tranzacţiilor în domeniul imobiliare Braşov a crescut cu o treime în perioada Ianuarie- Februarie în acest an faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând de la 2.953 la 3.966. Prin urmare piaţa imobiliară a Braşovului este într-o continuă ascensiune, iar previziunile specialiştilor din domeniu sunt în continuare unele foarte bune, mai ales având în vedere că în Braşov sunt peste 4.000 de unităţi locative aflate în constructive.

Oferta pe piața brașoveană este variată, însă puțin proiectele care oferă un ecosistem complet viitorilor locatari. Pentru ca această ofertă să fie urmărită și analizată constistent, ediția de primăvară a Târgului imobiliar s-a desfăşurat în perioada 15-18 martie 2018, la Braşov Business Park.

Coresi Avantgarden este un ansamblu dezvoltat de Immochan alături de Kasper Development și se afla deja în etapa a treia de dezvoltare. Oferta cu care echipa Coresi Avantgarden s-a prezentat la Târgul imobiliar Brașov cuprinde un mix de 288 de apartamente cu 2 și 3 camere, dar și studio-uri.

Viitorul cartier este dezvoltat în jurul conceptului de „oraș inteligent”, deoarece tehnologia și inovația contribuie la îmbunătățirea calității vieții proprietarilor. Noul cartier îmbină componenta rezidențială cu cea comercială și de birouri.

Proiectul se adresează în special brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern, cu alte cuvinte, acel segment de piață al consumatorului educat.

Ceea ce este complet deosebit în legătură cu proiectul este în primul rând conceptul, apoi este vorba de elementele de arhitectură și serviciile adiacente oferite locuitorilor, precum și de facilitățile oferite de proximitatea cu centrul comercial Coresi Shopping Resort.

Întreg proiectul urmează să fie dezvoltat în cinci etape și să cuprindă peste 2.200 de apartamente fiind un proiect inovator, construit cu minime repercusiuni asupra mediului, gândit să răspundă cerințelor viitorului.

Conceptul architectural este unul modern, accentual este pus pe confort și relaxare, arhitectura cuprinde elemente precum terase verzi și zone de relaxare, iar apartamentele se predau complet finisate și cu loc de parcare.

Legătura care se creează între cartier și Parcul Sportiv oferă o serie de oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ și orientat spre relaxare și petrecerea timpului liber prin plimbări, alergare și ciclism.

Încă de la început dezvoltatorii au avut intenția de a crea în cartier o stare de confort care se concretizează prin noul concept, tocmai de aceea este un concept revolutionar.

Proiectul smart, adaptat standardelor de înaltă calitate din toate punctele de vedere. Începând cu utilitățile și până la eficiența energetică totul este conectat.

Locuitorii beneficiază de opțiunea unor tehnologii de control la distanță specifice locuințelor “inteligente”, dar și de beneficii din punct de vedere al proiectării, alegerii materialelor și a modului în care acestea sunt folosite.

 

Leave a Reply