Zi de duminica … soare … liniste. Cred ca este prima zi de week-end dupa foarte mult timp in care nu aveam programata vreo vizita, sau nu ne planificasem ceva de facut.

Dimineata am lenevit-o, iar dupa-amiaza am inceput-o cu marea noastra pasiune, filmul. Am facut rezervare online si ne-am repezit pana la mall Vitan. Am ales sa vedem Secrete din trecut (Easy virtue), o pelicula savuroasa si reconfortanta ca un Ness frappe pe timp de vara.

Va recomand sa vedeti aceasta comedie al carei final este un pic mai greu de prevazut. Sau, ma rog, il intuiesti, dar iti doresti sa nu se intample 🙂

Dupa film, in drumul spre parcare am asistat la chestii memorabile …

Ajungem la automatul pentru plata parcarii, unde era imbulzeala maxima. Imi astept randul linistit, ca doar e duminica, iar soarele imi zambea prin geam. Ajung in fata masinariei si umil urmez instructiunile de pe afisaj: introduc tichetul, platesc suma ceruta, adica 2 lei … si de undeva din decor ma inoportuneaza o duduie. Era tare tulburata si insinua ca i-as fi platit tichetul ei. Femeia sustinea vehement ca bagase tichetul si ca plecase sa schimbe niste bani.

Intrebarea mea era: De ce sa schimbi bani cand aparatul iti da rest? 🙂
In vorba s-a bagat si un baiat de la BGS, care nu prea reusea sa inteleaga situatia … A naibii tehnologia asta! Aparatul nu te lasa sa bagi un tichet daca exista deja unul inauntru. E tare greu de priceput 🙂
Am lasat-o pe duduie sa pacaleasca alti fraieri si ne-am indreptat catre masina.

Nici nu apucasem bine sa dezbat subiectul cu Oana 🙂 ca in parcare am asistat la o scena de mare exceptie. Un nene cu un SUV Volvo XC 90 negru incerca sa parcheze cu spatele. Isi ia omul reperele si incepe manevra chiar in fata noastra.

Nu am vazut de mult o faza mai hidoasa: omul s-a apropiat prea mult de stalpul din stanga al parcarii … si mergand usor in marsarier si-a distrus complet oglinda retrovizoare. O bijuterie de masina mutilata de un idiot, cu mult calm, in cateva secunde. Nu-mi iese din cap zgomotul oglinzii rupte. M-a durut pe mine sufletul cand a trosnit …

Partea proasta e ca unul din asta da senin peste tine pe strada si nu are remuscari.
Daca esti praf, ce-ti mai trebuie masina-salupa? Daca orasul asta e foarte aglomerat de ce iti iei un mastodont cu care sa incurci viata celorlalti?

Intrebari retorice, of course, dar asta e Bucurestiul zilelor noastre … Plin de smecheri si tepari …

Leave a Reply