In trecut se spunea ca numai cei din nordul tarii cunosc realmente ce inseamna frigul iarna. In ultimii ani lucrurile s-au schimbat, iar iarna a fost tot mai generoasa cu toate regiunile tarii. Asadar cel mai probabil ai simtit puterea acestui sezon. Iti poti da seama cata importanta are un termostat, tocmai prin modul in care ai folosit centrala termica.

Daca pana acum nu te-ai gandit sa faci o astfel de dotare pentru confortul tau, nu este timp pierdut. Tot ce trebuie sa faci este sa iti constientizezi nevoia, dupa care sa pornesti in cautare de termostat centrale termice Ariston sau pentru tipul de centrala pe care o detii. Din fericire, o astfel de investitie este independenta de centrala, deci poti decide oricand sa iti completezi dotarile casei.

De ce sa montezi un termostat

Primul gand al necunoscatorului este ca centrala nu functioneaza cum trebuie si are nevoie de “ajutor”. In acest caz se pare ca nu s-a inteles pe deplin ce inseamna realmente un termostat si cum poate acesta nu influenta centrala ci cum poate fi de mare ajutor si la indemana utilizatorului.

Termostatul este mai degraba un intermediar sa spunem, cel care comunica centralei la ce temperatura sa livreze apa calda, atat la robinet, cat si in instalatie. Prin setarile pe care le face utilizatorul, cerinta sa de confort va insemna un efort minim, de a seta butonand. Fara a mai fi nevoie sa se deplaseze la sursa, fara a mai fi nevoie sa isi intrerupa vreo activitate.

Cat despre ce tip de termostat este mai bine de ales, aici exista variabile. Depinde de mai mult factori, implicit de ce suma de bani este dispus utilizatorul sa investeasca. La ora actuala ofertele din comert sunt atractive si atat de variate, incat ramane la alegerea fiecaruia de a selecta ce se potriveste mai bine cu nivelul de confort dorit.

In acest sens, se pot alege termostatele simple, fixe – de regula montate pe perete in living. La polul opus se afla cele wireless ce se pot muta in orice incapere din casa, raportand temperatura ambientala la incaperea in care se afla in acel moment dispozitivul. Exista termostate programabile, cele cu display sau buton rotativ etc.

Un sfat pretios la alegerea termostatului este sa se tina cont de alte aspecte decat de cel financiar. Greseala este de a alege ceva ieftin – acesta ori nu da randament, ori nu are prea multe functii, deci diferentele cu sau fara el nu sunt prea mari. Dar, surprinzator, nici ceva scump nu poate fi neaparat solutia optima. Asta pentru utilizatorul ar putea constata ca se adapteaza greu la setari, ca ii este dificil sa seteze functiile dorite si daca sunt si mai mult utilizatori in locuinta, cu atat mai greu.

De asemenea, si centrala trebuie sa fie una care are compatibilitate cu un anume tip de termostat. In plus, se raporteaza totul si la suprafata casei si la ce randament poate avea dispozitivul. Cert este ca merita, dar trebuie ales cu atentie.

Leave a Reply