Acesta se doreste a fi un “ghest” post, ca de nu s-ar dori, nu s-a mai nici povesti, pentru ca je (corect e moi, dar aici nu e dexonline, nici blog afiliat academiei sau destinat academicienilor, asadar si prin urmare, greseala e acceptata ) are suspendat siteul, iar domnul Maximilian mi-a dat unda verde acilea sa scriu cele ce urmeaza:

Titlul e inspirat dintr-unul din statusurile de pe messenger, pentru ca, dupa cum stim cu totii, cand te uiti prin agenda printre 2-3-4 statusuri imbecile gasesti unul inteligent, care ori te pune pe ganduri ori te face sa zambesti. Asadar, gasit-am aceste spuse la inceputul sesiunii si am inceput sa ma gandesc cat de linistit sta omul cand incepe facultatea. Oras nou, lume noua, camin nou, cluburi noi, experiente noi si asa mai departe. Lista poate continua la infinit dar acest lucru poate face fiecare in gandu-i, caci altfel voi fi acuzat ca spamez pentru botul Google.

Asa.. te gandesti ca din momentul cand ai inceput facultatea sunt 3 luni pana in sesiune. Iti vin in cap toate maximele alea cu traieste-ti viata si alte castane de genul, mergi prin cluburi si amani invatatul. Pe parcurs afli ca se va face o recapitulare la facultate inainte de sesiune si amani totul pana atunci. Recapitulare la scoala “canci”! (asta e momentul care te invata sa verifici informatiile pentru mai multa siguranta).

Ajungi in situatia in care incepi examenele maine (situatia subsemnatului in momentul cand citisem statusul). Incepi si te gandesti, tipic romanesc dealtfel, ce frumos era cand nu aveai nimic de facut, cand sesiunea nu batea la usa. Incepi apoi sa te gandesti ce tare vei fi cand vei trece de sesiune fara nici o restanta in ciuda faptului ca te-a prins total nepregatit, poate si cu note mari, contrar asteptarilor tuturor. Si mergi la examene.
Primul e asemenea chinezei antice.

Il pici. 1-0 pentru scoala. Vine al 2lea, mult mai urat ca primul, pe care-l pici deasemenea. 2-0! Esti la pamant, demoralizat de faptul ca ai picat deja doua. In tine prinde contur regretul ca nu te-ai pregatit cand a trebuit plus toate vorbele batranesti. Alea cu “lucrurile se fac la timpul lor”. La al 3lea nu te ridici din pat fiindca iti e somn. Oricum stii ca-l pici asa ca, care-i rostul ? 3-0! La al 4lea mergi “blindat” ca un student adevarat, cu handsfree-ul in ureche. La examen constati ca e liniste adanca si nu ii poti zice aluia ce subiect ai, si-l pici. 4-0! La al 5lea si al 6lea, examenele la care ai auzit de la studentii mai mari ca se poate copia, mergi mult mai lejer pentru ca stii ca le vei trece. In sala de examen observi la unul ca e lasata distanta intre studenti si nu poti sa ceri ajutorul nimanui, iar la celalalt ca nu s-a luat nici un fel de masura si studentii mai ca nu stau doi pe un scaun. Bai si ce sa vezi! Ala de negru de respira greu.. o zis ca era 6-0 pentru scoala. La examenul de s-a stabilit distanta intre elevi, ai fost mai praf decat praful, iar la celalalt ai copiat de la unu care era mai bostan ca tine.

Da..si ghiciti cine-i personajul principal ? Eu! Fost student Poli. Acum, dupa un an de la sesiunea de rahat pe care am avut-o acolo, sunt student la alta facultate (ce-i adevarat, infinit mai lejera decat Poli), dand sfaturi la altii sa invete din greseala mea fiindca vad la TV cum se sinucid unii care iau o nota mica sau ca repeta un an si ma intreb cat de dobitoc sa fii sa iti pui capat zilelor pentru ca te-ai izbit de un obstacol, de niste examene pentru care TU nu te-ai pregatit ? Adica iti pui capat zilelor din vina ta si din frica de a suporta consecintele unor examene pe care le poti da iara. Si pot spune ca treaba-i roz. Nu regret ca am pierdut un an pentru ca am cunoscut oameni, m-am distrat, am fost pe cont propriu in alt oras si am invatat lucruri noi. Si anul asta doresc sa am o realizare si mai mare. Una din categoria “follow your dreams” care nu o faceam daca eram la Poli.

Nu conteaza ca ai cazut, conteaza sa stii cum trebuie sa te ridici in picioare si conteaza sa stii ca trebuie sa te ridici in picioare !

…si Da! Exista viata post sesiune.

Leave a Reply