Utilizatorii de laptop-uri sunt in general mai susceptibil la a apela la ajutorul unui service de laptop spre deosebire de utilizatorii de computere personale, pentru ca laptop-ul este un dispozitiv mult mai fragil si vulnerabil la socuri, lovituri sau zgarieturi decat un computer personal, cu toate ca nu putem afirma ca un computer personal este complet lipsit de stricaciuni, fie ca sunt datorate unei ingrijiri neglijente sau a managementului defectuos a programelor instalate pe acesta.

Asadar, indiferent ca esti un utilizator de laptop sau de computer personal este de interes general sa intelegi cum sunt clasificate problemele in ceea ce priveste reparatiile oferite de catre un magazin de reparatii de laptop.

Pe scurt, prima categorie importanta tine efectiv de partea hardware a componentelor, ceea ce inseamna componentele fizice ale computerului sau laptopului, cum ar fi de exemplu procesorul, placa de baza, placa video, placutele de memorie RAM, Hard Disk-ul si asa mai departe.

Cealalta categorie tine de partea software, ceea ce inseamna toate acele reparatii ce tin de programe sau de sistemul de operare instalat pe computerul personal sau pe laptop. Serviciile legate de partea software sunt orientate mai degraba catre curatare, devirusare, sau a dezinstalarii pogramelor de pe computerul personal sau laptop.

Aici vom aborda in principal doar subiectul reparatiilor ce survin pe partea hardware a unui laptop sau computer personal. Si acestea sunt de mai multe feluri, si pot surveni la nivelul mai mult componente, fie ca sunt cele principale, procesorul sau placa de baza, sau periferice, cum ar fi cele la mufa de alimentare, tastatura, sau mouse.

O defectiune la placa de sunet a unui laptop inseamna ca atunci asculti muzica ori navighezi pe internet si rulezi jocurile tale preferate nu vei mai putea auzi niciun sunet, iar in alte cazuri vei auzi un sunet foarte distorsionat.

Tot la placa de sunet mai pot aparea probleme la mufele de intrare si de iesire ale semnalului audio, probleme care au ce rezultat o scadere semnificativa a calitatii sunetului.

In ceea ce priveste un laptop, cele mai des intalnite probleme pe partea de hardware sunt legate de display-ul acestuia, fie ca vorbim despre sticla sau despre invertor. Display-ul este una dintre cele mai vulnerabile si sensibile componente ale unui laptop, si nu este deloc ieftina.

Asadar, chiar si daca display-ul unui laptop a suferit o lovitura sau un soc minor, care a generat ca rezultat crapaturi sau zgarieturi, oricat de inofensive pot acestea sa para, ele dauneaza semnificativ calitatii video cand redati un clip sau un film.

In aceste cazuri este necesar sa apelati la priceperea unui service de laptop depanarelaptop.ro, iar daca a suferit socuri sau lovituri singura solutie este sa il inlocuiti complet, lucru care se traduce in mai multi bani de cheltuit.

Leave a Reply