Nicio pregatire pentru vanatoare nu poate incepe fara un cutit. Chiar dupa secole de utilizare, cutitele de vanatoare sunt o parte integranta a societatii. Modelele care exista pe piata sunt numeroase, insa alegerea este bine sa se faca intotdeauna in functie de caracteristicile care te pot ajuta sa obtii ceea ce ai nevoie.

Unul dintre cele mai bune modele de cutite de vanatoare, un cutit Rambo first blood cu teaca inclusa, ar putea fi alegerea potrivita daca printre criteriile tale de cautare se regasesc materialul bun, rezistent si teaca din piele inclusa ca accesoriu.

In zilele noastre, cand vorbim despre un cutit de vanatoare nu vorbim neaparat despre un cutit utilizat pentru a omori animalele. Cutitul de vanatoare modern ia mai multe forme, insa este imbunatatit pentru taiere si decupare mai degraba decat pentru a lovi cu el un animal pentru a-l omori.

Un cutit tipic de vanatoare ar trebui sa serveasca mai multor scopuri, insa este in mod principal utilizat pentru eviscerare, jupuire, dezosare si taiere.

Exista mai multe modele de cutite de vanatoare din care poti alege, fiecare avand caracteristicile sale specifice.

Cutitul de camping. In momentul in care te gandesti la un cutit de vanatoare clasic te gandesti, probabil, la un cutit de camping. Un astfel de cutit este conceput astfel incat sa poata fi folosit pentru mai multe sarcini. Acest tip de cutite este unul care preia atributele unui cutit de vanatoare, insa este un cutit mare, cu o lama Bourbon care poate face diverse lucruri in jurul campingului.

Cutitul pentru jupuire. Pentru ca un astfel de cutit trebuie sa taie pielea cu grija fara a o deteriora, acesta are o lama fina si scurta in curburi. Lamele acestor cutite trebuie sa isi pastreze calitatea si dupa utilizari repetate, iar un maner aderent antiderapant este esential pentru folosirea eficienta a acestui tip de cutit.

Cutitul pentru dezosat este o alta versiune specializata de cutite de vanatoare care ofera posibilitatea de a indeparta carnea de pe carcasa animalului cu usurinta. Cutitele specializate in dezosare au lama dreapta si in general flexibila. Acestea sunt asemanatoare cu cutitele pentru filetat pestele.

Cutitul de vanatoare cunoscut ca pumnal de vanatoare este conceput special pentru a omori animalele. Un astfel de pumnal de vanatoare este utilizat mai ales pentru uciderea porcilor, are o lama dublu transanta si un maner antiderapant, pentru ca obiectul il reprezinta injunghierea porcului in inima.

Optional, un cutit de vanatoare poate avea o lama speciala utilizata de catre vanatori, de forma unui carlig. Stilul lamei pe care o alegi este, la fel ca si carligul, o chestiune de preferinta, insa exista doua tipuri principale de lame din care poti alege: lama inaltata si lama Bourbon.

De asemenea, poti alege intre un cutit fix sau unul care poate fi pliat, poti opta pentru un model care are un maner ergonomic si antiderapant care te va ajuta sa risti scaparea cutitului din mana exact atunci cand ai mai mare nevoie sau pentru un model de cutit cu teaca, accesoriu care este necesar doar cutitelor de vanatoare fixe, nu si celor care se pliaza.

Leave a Reply