Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre Badea Implant Cluj atunci cand intentioneaza sa opteze pentru implanturi dentare. Acest lucru este firesc in conditiile in care implanturile dentare sunt capabile sa inlocuiasca dintii lipsa din diferite motive cu succes.

In cele ce urmeaza, vom discuta despre cum trebuie sa va pregatiti in cazul in care intentionati sa optati pentru un implant dentar.

Procesul de planificare a implanturilor dentare poate implica o varietate de specialisti, inclusiv un medic specializat in conditiile gurii, maxilarului si fetei (chirurgie orala si maxilo-faciala), medic dentist specializat in tratarea structurilor care sustin dintii, cum ar fi gingiile si oasele (parodontist), un medic dentist care proiecteaza si se potriveste cu dinti artificiali (prosthodontist) sau, ocazional, cu un specialist in urechi, nas si gat (ORL).

Deoarece implanturile dentare necesita una sau mai multe proceduri chirurgicale, trebuie sa aveti o evaluare aprofundata pentru a va pregati procesul, inclusiv:

Examenul dentar cuprinzator. Este posibil sa aveti raze X dentare si imagini 3D luate si sa aveti modele realizate din dinti si maxilar.

Revizuirea istoricului medical. Spuneti medicului dumneavoastra despre orice afectiuni medicale si orice medicamente pe care le luati, inclusiv medicamente si suplimente de prescriptie medicala si fara prescriptie medicala.

Daca aveti anumite afectiuni cardiace sau implanturi ortopedice, medicul dumneavoastra va poate prescrie antibiotice inainte de interventia chirurgicala pentru a preveni infectia.

Plan de tratament. Ajustat in functie de situatia dvs., acest plan ia in considerare factori precum numarul de dinti de care aveti nevoie si inlocuirea conditiei maxilarului si a dintilor ramasi.

Pentru a controla durerea, optiunile de anestezie in timpul interventiei chirurgicale includ anestezie locala, sedare sau anestezie generala. Discutati cu specialistul dentar cu privire la optiunea cea mai potrivita pentru dvs.

Echipa dvs. de ingrijire dentara va va instrui despre consumul de alimente si consumul de baut inainte de operatie, in functie de tipul anesteziei pe care o aveti.

Daca aveti o sedare sau o anestezie generala, planificati ca cineva sa va duca acasa dupa interventie chirurgicala si sa va asteptati sa va odihniti pentru restul zilei.

La ce va puteti astepta dupa implant?

Implantul dentar este, de obicei, o operatie de ambulatoriu efectuata in etape, cu timp de vindecare intre proceduri. Procesul de plasare a unui implant dentar presupune mai multe etape, printre care:

  • Indepartarea dentara deteriorata;
  • Pregatirea mandibulei (grefarea) atunci cand acest pas este necesar;
  • Plasarea implantului dentar;
  • Cresterea osoasa si vindecarea;
  • Exercitiul de plasare;
  • Plasarea artificiala a dintilor.

Intregul proces poate dura mai multe luni de la inceput pana la sfarsit. O mare parte a timpului este dedicata vindecarii si asteptarii cresterii osului nou in maxilar. In functie de situatia dvs., de procedura specifica efectuata sau de materialele folosite, uneori pot fi combinati anumiti pasi.

Asadar, in mare parte acestea sunt cam cele mai importante detalii pe care trebuie sa le aveti la cunostinta in ceea ce priveste felul in care trebuie sa va pregatiti in vederea unuia sau a mai multor implanturi dentare.

Leave a Reply