Atunci cand o centrala termica nu mai are prea multe zile, ne transmite cateva semne in acest sens astfel incat sa putem lua decizia inlocuirii sale in timp util.

De multe ori insa toate aceste semne sunt ignorate, iar asta duce la surprize neplacute fix cand ne e lumea mai draga. In acest articol ne-am propus sa discutam despre semnele pe care ni le ofera centrala atunci cand trebuie schimbata.

De regula, aspecte precum pretul unei centrale pe lemne reusesc sa ne puna pe ganduri atunci cand dorim sa ne cumparam o noua centrala, iar faptul ca nu luam o decizie inteleapta la momentul potrivit poate avea consecinte destul de urate. Imagineaza-ti doar ca iti va ceda centrala in ziua cea mai friguroasa a iernii si vei fi nevoit sa astepti cateva zile bune pana la instalarea unei noi centrale. Nu suna bine, nu?

Noi iti recomandam sa iti schimbi centrala atunci cand observi ca aceasta are urmatoarele simptome:

Se strica tot mai des iar reparatiile sunt in zadar

Un prim semn evident al faptului ca trebuie sa iti schimbi centrala este reprezentat de defectiunile tot mai dese care sunt reparate in zadar. Toate aceste defectiuni nu numai ca pot provoca foarte multe neplaceri, ci la un moment dat s-ar putea ca si costurile sa fie destul de mari. La un moment dat, daca vei aduna toate cheltuielile avute pentru reparatia centralei, vei constata ca ar fi fost mai bine daca iti achizitionai o noua centrala inca de la inceput.

De aceea, daca observi faptul ca ti se defecteaza centrala deseori iar reparatiile par in zadar, ar fi mai bine probabil sa iti cumperi o noua centrala. In acest sens noi iti recomandam sa analizezi modelele de centrale pe lemne de pe Stropuva-Romania.ro. Au un pret atragator dar si un randament foarte bun. Ai deci o multime de motive pentru a alege o astfel de centrala.

Randamentul a scazut considerabil

Un alt semn al faptului ca ai nevoie de o noua centrala este scaderea randamentului in mod nejustificabil. Daca aceasta pare incapabila sa iti incalzeasca intreaga casa desi inainte se descurca de minune, este probabil ca zilele centralei sa fie numarate.

Produce zgomote ciudate

Centrala pe care o folosesti acum scoate niste zgomote pe care nu credeai ca o centrala le poate produce? Si acest detaliu ne-ar putea transmite faptul ca urmeaza sa se defecteze. Solicita interventia unui tehnician specialist iar daca acesta iti recomanda sa te gandesti la achizitionarea unei noi centrale, atunci ar trebui sa faci cum iti spune.

Cu toate ca durata de viata a centralelor pe lemne este foarte mare, la un moment dat chiar si acestea se mai defecteaza pentru ca nu pot fi nemuritoare. Astfel, daca au trecut ani buni de cand ti-ai achizitionat centrala iar aceasta incepe sa prezinte tot mai multe probleme, atunci ar trebui sa pui bani deoparte pentru achizitionarea unei noi centrale.

Intra pe Stropuva-Romania.ro pentru a-ti achizitiona o centrala pe lemne de calitate cu ajutorul careia sa iti incalzesti casa cu succes in urmatorii 25 de ani.

Leave a Reply