De la un an la altul, cerintele si asteptarile sunt altele iar piata trebuie sa se adapteze nevoilor oamenilor. Acest lucru este valabil si in cazul centralelor termice pe lemne.

Conditiile climatice sunt, la randul lor, schimbatoare asa ca observam din ce in ce mai des fenomene meteo pe care nu le-am mai intalnit pana acum.

In ceea ce priveste necesitatea de incalzire a locuintei, aceasta ramane in continuare o prioritate in timpul sezonului rece. Doar ca, fiecare isi doreste sa isi achizitioneze cea mai buna centrala pe lemne in 2019.

Alegand un model de top, vei sti sigur ca centrala achizitionata va functiona fara probleme ani la randul, in ciuda tuturor inovatiilor din domeniul tehnologiei dar si a schimbarilor climatice.

Asa cum spuneam, piata de centrale termice pe combustibil solid este putin diferita in 2019. Au aparut noi modele de centrale, tehnologia a evoluat mult, asa ca trebuie sa ai in vedere cateva caracteristici importante atunci cand iti cumperi o centrala.

Impreuna cu echipa de la Liepsnele ne-am decis sa facem un ghid despre achizitia centralelor in 2019. Urmareste si tu sfaturile noastre, iar achizitia pe care o vei face va fi una reusita!

Centrala termica pe lemne se alege in functie de necesarul termic!

S-au terminat vremurile in care cumparai o centrala doar pentru ca era recomandata de toata lumea si apartinea unui brand de top. Este iresponsabil sa achizitionezi o centrala doar pentru ca ti se pare ca este potrivita nevoilor tale.

In 2019 centralele se aleg tinand cont in mod principal de necesarul termic. Acesta ar trebui stabilit impreuna cu un specialist astfel incat alegerea sa fie una exacta. Desi exista multe unelte online care promit sa iti aproximeze necesarul termic, rezultatul va fi unul destul de indepartat de realitate.

Cunoscand necesarul termic al casei tale, va fi mult mai usor sa iti gasesti centrala potrivita nevoilor tale.

Comoditatea – din ce in ce mai importanta pentru utilizatorii centralelor pe lemne!

Detinerea unei centrale pe lemne necesita parasirea zonei de confort, iar asta deoarece va trebui sa te ocupi personal de intretinerea centralei precum si de alimentarea sa cu lemne sau cu alte tipuri de combustibil solid.

Cu toate acestea, noile modele de centrale termice cu combustibil solid au fost gandite in asa fel incat proprietarii sa se bucure de cat mai mult confort.

Cum poate oferi un plus de comoditate o centrala termica pe lemne? Ei bine, secretul sta in autonomia centralei. Cu cat autonomia este mai mare, cu atat utilizatorul va vizita mai rar camera centralei pentru alimentare.

De asemenea, intretinerea este la fel de importanta pentru comoditate. Cand vorbim despre intretinere, ne referim la indepartarea cenusii si a altor depuneri care ar putea aparea pe peretii cazanului sau pe alte elemente ale acestuia.

Si in acest sens au fost realizate inovatii considerabile. O centrala pe lemne buna in 2019 ar trebui sa fie cat mai usor de intretinut, nivelul de depuneri sa fie cat mai mic si totodata sa nu fie necesara indepartarea cenusii in mod frecvent.

Siguranta – pe primul plan!

Iar al 3-lea criteriu pe care sa il ai in vedere este siguranta. Centralele pe lemne sunt pozitionate in topul celor mai sigure tipuri de centrale, asa ca din start exista un avantaj. Nu toate centralele pe lemne prezinta insa un nivel de siguranta ridicat.

Orienteaza-te catre un model de centrala care sa inspire siguranta. Existenta elementelor de siguranta este absolut obligatorie, iar cu cat exista mai multe sisteme de siguranta, cu atat ai mai multe motive sa optezi pentru acel model de centrala.

In acest sens, ar trebui sa verifici oferta de pe centrale-lemne-liepsnele.ro deoarece, credem noi, modelele disponibile se incadreaza in toate aceste cerinte.

Leave a Reply