Vara este o mare oportunitate pentru copii si adolescenti de a invata cum sa lucreze si ce inseamna sa castigi niste bani de cheltuiala. De multe ori, copiii au nevoie de ceva cu care sa-si umple timpul in lunile de vara, iar un loc de munca part-time isi poate invata lectii valoroase despre cum se castiga banii si despre atingerea obiectivelor. Daca si copilul tau are nevoie de o slujba de vara, iata cateva optiuni:

Treburi si servicii in vecinatate

Sarcini simple, precum tunsul gazonului sau spalarea ferestrelor ofera o mare oportunitate pentru adolescenti sa castige niste bani. Unde mai pui ca vecinii se bucura de putin ajutor cu alte treburi in curte sau in casa. Bine, e cazul vecinilor dispusi sa plateasca pentru asta, pentru ca asa vor economisi mai mult decat daca ar angaja pe cineva care le faca toate aceste treburi. Daca si copiii tai sunt interesati de aceste tipuri de locuri de munca, ajuta-i sa faca niste pliante la inceputul verii. Dupa ce hartiile vor fi distribuite prin cartier, toata lumea va sti ca serviciile sunt disponibile si va fi mai usor de obtinut cativa clienti consistenti.

Tabere

Copilul tau se bucura de participarea la taberele de vara, atunci cand era mic? Ei bine, unele dintre aceste tabere angajeaza tineri pentru a ajuta in lunile de vara, iar lista de joburi include consilierea in tabara sau lideri de activitate. Cautati in preajma o tabara care se potriveste cu interesele copilului, astfel incat sa poata face ceva de care sa se bucure pe parcursul lunilor de vara. De exemplu, daca copilul tau iubeste animalele, vezi daca-i poti gasi o tabara de vara la o ferma, undeva aproape.

Salvamar

Cel mai sezonier loc de munca este salvamarul, deoarece piscina sau strandul sunt, de obicei, deschise doar in timpul lunilor calde de vara. Copilul tau se va bucura sa-si petreaca timpul la soare si sa se vada cu prietenii la piscina, fiind in acelasi timp si platit pentru a lucra.

Babysitting

Ingrijirea copiilor mai mici din cartier poate fi o modalitate buna de a castiga bani, mai ales daca ai un copil destul de responsabil pentru a supraveghea micutii toata ziua. Lunile de vara pot fi infernale pentru parintii care lucreaza full-time si au adesea nevoie de o bona in timpul zilei. Este o solutie profitatbila atat pentru adolescentii care castiga niste bani, dar si pentru parintii care economisesc astfel un salariu intreg platit unei dadace full-time.

Leave a Reply