Operația de liposucție nu mai are nevoie de nicio prezentare; toată lumea știe că este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia diferite zone ale corpului pot fi remodelate estetic prin îndepărtarea surplusului de grăsime. Ce anume, presupune, însă, această operație și cât costă o liposucție?

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te adresezi esteticianului!

  • În termeni medicali, procedura mai este denumită și lipoasirație sau liposculptură.
  • Deși liposucția abdominală este cea mai populară dintre liposucții, această operație poate viza diferite alte zone ale corpului din care grăsimea se „încăpățânează” să dispară prin alte metode precum dieta sau sportul. Așadar, există liposucția brațelor, a coapselor, a flancurilor sau a gambelor și liposucție pentru gușă sau pentru spate.
  • Chiar dacă a devenit atât de populară pentru că face minuni în privința remodelării corporale și redării unui contur frumos corpului, operația de liposucție este indicată doar persoanelor cu o greutate stabilă și se recomandă numai în cazul în care numărul de kilograme de care vrei să scapi cu ajutorul acestei intervenții este maxim 10. Așadar, este foarte important de reținut că liposucția nu este o soluție pentru persoanele cu probleme de obezitate.
  • Operația în sine constă în introducerea unei canule în abdomen care colectează și evacuează grăsimea topită prin diferite procedee (laser, ultrasunete, vibrații). Astfel, trebuie știut că liposucția poate fi de diferite tipuri, precum tumescentă, laser, VaserLipo, PowerLipo, SafeLipo și SmartLipo.
  • Recuperarea în urma operației de liposucție abdominală presupune răbdare și timp. Mai precis, trebuie să conștientizezi dinainte că, în primele săptămâni după intervenție, abdomenul va fi vânăt și va fi greu să-ți observi noul contur, însă, în funcție de stilul de viață pe care îl ai și de cât de strict respecți recomandările medicului, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Prețul unei liposucții abdominale

E adevărat că, atunci când vine vorba despre frumusețe, am fi dispuși să facem orice efort financiar, iar asta pentru că e greu să pui un preț pe felul în care te simți în propria piele. Asta nu înseamnă, însă, că ți-e indiferent cât costă o astfel de procedură.

De fapt, operațiile estetice au devenit atât de populare în ultimii ani tocmai pentru că au devenit mai accesibile și, astfel, nu au mai avut doritori doar din rândul vedetelor și a persoanele publice, cu foarte mulți bani.

Ba dimpotrivă, milioane de oameni de rând din întreaga lume au, astăzi, acces la remodelarea estetică a înfățișării lor. De exemplu, în 2016, au fost efectuate aproximativ 1,5 milioane de liposucții la nivel mondial. Ba mai mult, în America, liposucția este de 4 ani consecutivi pe primul loc în topul operațiilor estetice.

Revenind la preț, este important de știut că acesta se stabilește în funcție de o serie de factori, astfel că, pentru a afla o sumă exactă, este nevoie de o programare la chirurgul estetician și de o consultație. Totuși, ca să îți faci o idee, putem spune că, în România, o liposucție abdominală costă între 1700 euro și 2600 euro.