Toata lumea isi doreste confort, insa nu toata lumea stie sa puna pret pe asta. Din fericire exista si o lege a locuintelor ce prevede anumite repere despre definitia corecta a unei zone de locuit. Inainte de achizitie, indiferent ca este vorba de un apartament gata realizat sau unul in constructie, orice viitor proprietar trebuie sa aiba in vedere toate aspectele legale.

Iata cateva informatii pretioase ce pot ajuta chiar si un necunoscator in ale imobiliarelor sa determine un pret corect al unui imobil.

Stiai ca?

Legea locuintelor prevede ca o constructive destinata a fi spatiu de locuit cu o singura camera trebuie sa aiba un minim de 37 de mp, cu o marja de eroare de +/- 10%. Ceea ce noi numim o garsoniera trebuie sa ofere totusi un spatiu minimal confortului. Nu se include, spre exemplu, balconul. Asadar nu va lasati inselati de case mici, de acele asa-zise “cutii de chibrituri” asa cum erau denumite odinioara, pe vremea ceausista.

Mai cu seama pentru locuintele noi pretentiile sunt cu atat mai mari in legatura cu legea aceasta. Iata si ce optiune se gaseste la www.maurer-residence.ro la categoria de garsoniere: o suprafata totala de 39 mp, dintre care camera de zi dispune de 18,20, bucataria de putin peste 8, 6 mp pentru baie, alti 6,60 mp  la hol si un balcon de 4 metri patrati. Un pret estimativ este de 37.000 euro.

Aceeasi lege precizeaza ca pentru un apartament de 2 camere suprafata minima admisa trebuie sa fie de 52 de mp. Doar orientativ merita spus ca un astfel de apartament disponibil la Maurer dispune de 55 mp sau alta varianta cu 54,60 mp, 57,40 etc. De asemenea, la astfel de suprafete, se impune un spatiu de depozitare de minim 2,5 mp.

Din perspectiva statutului de proprietar, daca esti la prima experienta de acest gen si achizitionezi un apartament nou, esti scutit de plata impozitului pe cladire. Acest lucru se aplica pentru 10 ani, de la data la care esti oficial proprietar si numai daca nu instrainezi imobilul.

Alegerea unui dezvoltator imobiliar si variantele de finantare

Pentru cei interesati de o achizitie imobiliara nu numai in conditiile legii, ci si pentru a obtine o locuinta una noua cu toate standardele vietii moderne, Maurer Residence este o solutie optima. Nu numai ca exista numeroase optiuni de apartamente si garsoniere, insa si optiunile de finantare sunt variate si convenabile.

Asadar, acest dezvoltator se adreseaza unui public larg cu varianta de plata in transe. Poate fi vorba de plata in 3 transe: se percepe avans, 30 de procente platite cand suprafata este la rosu si alte 40 la receptie. O alta varianta este cea de plata in 2 transe, cu 5% platit pentru precontract, restul la receptia apartamentului.

Nu in cele din urma, merita amintit ca se ofera si sansa de a plati rate la dezvoltator, dupa cum urmeaza: 30 de procente pentru antecontract, 25% ca rata lunara pana la a intra in posesia imobilului si alte 45 de procente platite la dezvoltator, timp de 24 de luni.

Leave a Reply