Datorita unei actionari speciale, este posibila deschiderea automata a portilor mecanice traditionale. In acest scop, actionarea este montata pe sina mecanismului usii, iar cablarea electrica se realizeaza conform instructiunilor atasate.

Dispozitivul va permite sa reglati viteza de deschidere / inchidere a  portii, lungimea caii de deplasare a portii, forta de miscare a portii. Cele mai comune modele sunt reprezentate de automatizari porti batante.

 Puteti cumpara si instala accesorii suplimentare pentru dispozitivul automat: senzori, bariere de siguranta, elemente de ghidare si multe alte dispozitive. Intretinerea usoara a actionarii automate consta in curatarea regulata a mecanismului portii de praf si alte impuritati.

Usile si portile automate din sticla sunt o optiune excelenta pentru zonele cu deschidere larga. Este cel mai logic sa instalati astfel de modele in case echipate cu sistemul „Smart House”. Desigur, pentru instalarea lor este mai bine sa folositi serviciile profesionistilor.

Primul si cel mai important avantaj al portilor batante este confortul. Dupa ce ati ajuns acasa, mai ales atunci cand sunt conditii meteo nefavorabile, tot ce trebuie sa faceti pentru a ajunge cu masina in curte este sa apasati un buton si poarta va putea fi deschisa in mod automat.

Acesta nu este unicul beneficiu oferit de portile batante. Unul dintre cele mai importante tine de securitatea intregii familii deoarece portile batante se pot lega si la sisteme speciale de alarma in asa fel ca in cazul in care cineva incearca sa intre in curte, sa aiba o surpriza de proportii atunci cand sistemul de alarma se declanseaza si il impiedica pe acesta sa intre si sa genereze daune.

Portile se monteaza in locul portii clasice. Modelul kitului de automatizare se va alege tinand cont de greutatea generala a portii. In cazul in care poarta este facuta dintr-un material usor, din aluminiu sau din lemn, nu va fi nevoie sa investiti in sisteme de automatizari create special pentru portile foarte grele din fier.

Sunt si kituri de automatizare pentru aceste porti care au un suport de 400 de kilograme insa se gasesc si kituri speciale pentru a sustine 800 de kilograme, totul in functie de situatia specifica a utilizatorului.

Sistemele foarte puternice sunt recomandate pentru portile din material greu. Sistemele de deschidere utilizeaza brate metalice pentru a rabada si impinge poarta cu usurinta. Atata timp cat sistemul este special ales pentru greutatea respectivei porti, nu vor exista probleme la utilizare.

Portile batante sunt portile care se pun in functiune utilizand un sistem electric pentru deschidere. Sistemul nu este foarte complicat. Este alcatuit din doua brate din metal si doua fotocelule.

La acest ansamblu se adauga si una sau chiar mai multe telecomenzi, lampa pentru semnalizare si o unitate pentru comanda. Toate aceste piese se monteaza usor pe poarta insa este recomandat sa fie contactat un specialist care sa instaleze portile batante.

Utilizand materiale de calitate premium fiecare posesor de porti automate se poate asigura ca beneficiaza de cele mai bune solutii astfel incat poarta sa reziste utilizarilor intense, pe termen lung.

Leave a Reply