Dat fiind faptul ca orasul Cluj Napoca este al doilea ca marime din tara, este firesc ca aici sa aiba loc probabil cele mai multe proceduri de incinerare umana.

Multe familii indurerate opteaza pentru incinerare Cluj Napoca in loc sa isi ingroape decedatii, tinand cont de costurile mari pe care le au locurile de veci in cimitirele din oras.

In plus, exista multe situatii in care cei aflati in ultimele zile ale vietii, le cer celor pe care ii lase in urma un ultim favor, si anume sa nu ii ingroape, ci sa ii incinereze. Tocmai de aceea, vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol despre incinerarea umana.

Care este temperatura de incalzire?

Crematia foloseste caldura extrema (temperatura de incinerare variaza de la 1400 la 1800 de grade Fahrenheit) pentru a reduce corpul uman de la forma sa familiara la fragmente de os.

In esenta, procesul de incinerare avanseaza un proces natural, acela de descompunere; realizand in doar cateva ore ceea ce ar fi trebuit sa se intample luni sau chiar ani.

Astazi, procesul de incinerare presupune utilizarea unui echipament foarte specializat numit retort, care este in esenta un cuptor alimentat fie de propan, fie de gaz natural.

Cum se pregateste corpul pentru incinerare?

Dupa ce se indeplinesc toate formalitatile legale si anume identificarea persoanei decedate si obtinerea acordului familiei indurerate, obtinerea documentelor necesare, va urma pregatirea corpului pentru incinerare.

Astazi, efectele personale ale persoanei si aparatele chirurgicale (cum ar fi stimulatorul cardiac) sunt indepartate, iar corpul este apoi plasat intr-un caseta de incinerare selectata de familie sau un container alternativ de incinerare.

Se adauga o eticheta de identificare a metalei pentru a asigura o identificare adecvata in timpul procesului de incinerare.

Care este procedura la crematoriu?

Odata ce o persoana decedata ajunge la crematoriu, identitatea sa este verificata din nou de toti profesionistii implicati.

Daca perioada de asteptare necesara (de la 24 la 72 de ore) nu a expirat; individul va fi plasat intr-o unitate de refrigerare pentru pastrare. Cand aceasta perioada a fost finalizata in mod satisfacator, individul va fi plasat cu toata atentia in retort pentru procesul de incinerare reala.

Cat dureaza cremarea?

De obicei dureaza aproximativ doua, doua ore si jumatate pentru ca un corp sa fie redus complet doar la fragmente osoase prin procesul de incinerare (timpul implicat depinde in mare masura de varsta retortului utilizat, dar dimensiunea si greutatea ramasitelor fizice care este de asemenea un alt factor care influenteaza timpun necesar crematiei).

Odata ce incinerarea este completa, trebuie sa existe o perioada de racire, astfel incat fragmentele osoase sa fie suficient de racite inainte de manipulare.

Cand se racesc, ramasitele incinerate sunt indepartate respectuos, fiind “curatate” cu atentie din retort. Ulterior, toate resturile de metal (cum ar fi un bolt chirurgical sau o articulatie de titan) sunt indepartate manual din resturile incinerate.

Ceea ce ramane este apoi pus intr-un procesor special proiectat sa pulverizeze fragmentele osoase intr-o consistenta mai fina.

Acest material, denumit in mod obisnuit “cenusa”, este apoi plasat intr-o punga de plastic intr-un container temporar de plastic sau carton de incinerare. In cele din urma, se iau masuri pentru transferul si pastrarea lor in conformitate cu documentele originale semnate de rudele apropiate.

Leave a Reply