Caseta de directie dirijeaza rotile conform cu miscarea volanului si face parte din cele mai importante componente ale masinii. Casetele de directie pot fi de 4 feluri, respectiv: hidraulice, electro-hidraulice, asistate electronic sau mecanice.

Defectarea sistemului de directie in mers este cea mai periculoase situatie la nivelul masinii, punandu-se in pericol viata soferului si a altor participanti in trafic. Din pricina acestui fapt, simptomele defectarii casetei de directie nu trebuie ignorate, aceasta necesitand schimbare imediata.

Printre primele semne care le da o caseta de directie defecta este ca directia va merge mult mai greu, sunt posibile scurgeri de ulei sub masina sau se smucesc rotile atunci cand sunt intoarse la maxim in firaje. Pentru a nu duce masina in service inutil, poti verifica daca este cu adevarat o problema la nivelul directiei.

Astfel, intr-o parcare pozitioneaza masina intr-un loc perfect drept, fara denivelari si misca volanul in toate partile. Daca ti se pare ca se produce un joc excesiv, prin deplasarea dintre volan si coloana de directie, cu siguranta este o problema la aceasta componenta.

Mai poti sa tragi si sa impingi de volan in mai multe parti, astfel iti dai seama daca exista slabiri ale cuplajelor elastice sau ale articulatiilor.

De asemenea, cu motorul pornit poti vira complet spre stanga sau spre dreapta si vei vedea ca e un joc excesiv al volanului, zgomote ciudate sau vibratii. Daca apar aceste simptome, trebuie neaparat sa mergi cu masina intr-un service pentru schimbarea casetei de directie.

Defectarea la nivelul directiei masinii reprezinta punerea in pericol a tuturor participantilor in trafic, asadar aceasta problema necesita remediere imediata. Iti poti comanda caseta de directie de pe site-ul nostru, trebuie doar sa cauti in functie de modelul masinii pe care il detii.

Axul dintat din caseta de directie rugineste primul, iar rugina duce la scurgerile de ulei pe asfalt. Pe langa aceasta, condusul constant pe un drum cu denivelari, gropi, bolovani sau pietris afecteaza componentele casetei de directie si in timp performanta acesteia nu va mai fi aceeasi.

Sofatul pe un astfel de drum afecteaza in primul rand suspensiile, apoi bieletele de directie si celelalte componenete, iar dezechilibrul se simte la nivelul volanului.

Caseta de directie se poate schimba doar intr-un service, iar in cazul in care trebuie schimbata intreaga directie a masinii, aceasta problema poate fi remediata doar de catre mecanicii specializati si autorizati.

Inlocuirea axului dintat, impreuna cu inlocuirea rulmentilor si a burdufelor presupune schimbarea casetei de directie. Desigur ca puteti apela si la reconditionarea acestei componente, dar indicat este sa cumparati una noua.

Caseta de directie noua nu va atrage alte probleme prea curand, cum ar putea face una second hand. Pe autopiesa.ro gasesti casete de directie pentru orice tip de masina. Comandarea casetei de directie se poate face cu ajutorul sfatului unui mecanic, daca nu te descurci la alegerea ei sau o poate comanda chiar el.

Fiecare componenta a masinii este importanta pentru modul de functionare a acesteia, dar cel mai important – pentru viata pasagerilor si a celorlalti participanti in trafic.

Leave a Reply