De multe ori ne intrebam care este secretul din spatele imbogatirii unor personaje pe care le vedem zilnic la televizor si care administreaza afaceri de miliarde de dolari. Dincolo de asa-numitii miliardari de carton, adica acei afaceristi imbogatiti peste noapte, fie prin coruptie, fie prin mosteniri fabuloase, fie prin diverse metode oculte, bogatii planetei, adica persoanele pe care le-am enumerat la inceputul acestor randuri, au in spate alte povesti de viata.

Daca le analizam mai bine biografiile, vom observa ca acestia nu au castigat nici la loto, nici nu a dat norocul peste ei pe nepusa masa, nici nu au dat tunul prin cine stie ce speculatii imobiliare. Ascund insa ei vreun secret? Putem si noi sa ajungem intr-o zi sa ne comparam cu Bill Gates sau chiar actualul presedinte al Americii, Donald Trump? Haideti sa vedem in randurile ce urmeaza.

Care este secretul reusitei?

Incepand de la fondatorul Microsoft, Bill Gates, si pana la regretatul Steve Jobs, cel care a revolutionat compania Apple, toate aceste personaje au ceva in comun: multa munca, pasiune si incredere in produsele pe care le-au creat. Astfel, indiferent ca vorbim despre calculatoare, dar si despre masini, imobiliare sau industrie alimentara – vezi succesul unor marci precum McDonalds, KFC sau Burger King, toate au la baza pasiunea unor oameni, uneori mostenita, alteori dobandita si cultivata in timp, pentru un anumit domeniu.

Dincolo de aceasta, daca este sa vorbim despre toate aceste domenii, ne putem da seama ca avem de-a face nu cu simple gogoserii sau magazine, ci cu idei de business bine puse la punct si care au la baza un concept unitar, ce poate fi multiplicat la nesfarsit, cu aceleasi rezultate. Si, bineinteles, dincolo de acestea, avem exemplul a foarte multi ani de munca, de sacrificii facute de toti acesti oameni si, de ce nu, de esecuri.

Invata antreprenoriatul cu Andrei Ursachi

Toate aceste sfaturi si observatii le vom obtine si daca stam de vorba cu Andrei Ursachi, un tanar antreprenor roman care si-a propus sa ii invete si pe altii cum sa obtina primul milion de dolari. De loc  de pe plaiurile Bucovinei, acesta a ales de tanar calea antreprenoriatului, dezvoltand afaceri de succes, iar acum doreste sa impartaseasca din experienta sa si altora.

De la Andrei Ursachi vom invata ca bogatii planetei nu se nasc peste noapte, ci invatand din propriile esecuri, experimentand noi si noi retete si metode de a face bani. Nu in ultimul rand, un antreprenor de succes trebuie sa creada in ceea ce face si, mai ales, sa-i faca si pe altii sa creada in produsele vandute de el.

Iar daca astazi ii admiram pe bogatii planetei in topurile intocmite anual de revistele de specialitate, primul pas pentru a spera macar la acest statut este sa devenim popriii nostr stapani, adica antreprenori independenti, dar fara a ne fi teama sa cerem sprijin educational si material in aceasta privinta.